ABD bezoekt BKS, elementen voor de houtskeletbouw, in Dokkum 10 mrt 2017

Bedrijfsbezoek aan BKS elementen aan de Holwerderweg Dokkum op 11 februari 2017

Aanwezig: Martin Sinia, eigenaar en oprichter van BKS, Jannie van Midlum, Marry Nagtegaal, Pieter Braaksma, Willem van Midlum, Teake Visser, Jens Hacquebord. 

Nadat we ons allemaal voorgesteld hadden, vertelde Martin over het bedrijf. Hij is jaren lang werkvoorbereider geweest bij VDM (van der meer) bouwbedrijf in Drogeham. Hij is begonnen in Ternaard met het maken van elementen ten behoeve van het houtskelet bouw. Het ging dusdanig goed dat de verhuizing naar de voormalige Parley/Enna Aerosols gebouwen in de noodzakelijke ruimtebehoefte kon voorzien. Er werken nu 26 mensen in de productie.

De werkhoogte van het gebouw leek eerst een probleem maar de constructie liet toch toe dat er elementen van 3 meter hoog opgetakeld konden worden. Nu wordt al weer uitgekeken naar uitbreiding van de productieruimte door de huidige opslag te verplaatsen naar bijgebouwen. Momenteel worden helaas minder orders aangenomen dan aangeboden omdat de capaciteit eerst uitgebreid moet worden en Martin houdt er niet van om beloftes te doen die hij niet waar kan maken. Na een interessante rondleiding sloten we af.