Reactie op voorspelling verkiezingsuitslag door kandidaat TaekeVisser 02 mrt 2014

Een mooie voorspelling, www.in-dokkum.nl/content/peiling
maar ik wil toch even een nuancering aanbrengen wat betreft de PvdA en het Sionsberg dossier. Wat de inzet van de landelijke PvdA voor de val van Rutte1 betreft dat was uitstekend. Vooral lutz Jacobi heeft zich enorm ingezet voor de behoud van de verloskunde en andere afdelingen van ‘de Sionsberg ‘.

Bij het aantreden van Rutte2 was deze inzet  verdwenen want ze maakten nu zelf deel uit van de regering en het uit te voeren beleid. Zo verloor de PvdA haar invloed op deze discussie en kon  niet meer tegen dat zelfde beleid in verweer komen.

Het landelijke CDA had toen wel weer de ruimte om de Sionsberg te vereren met steun voor behoud van goede zorg dicht bij. Had het CDA dat ten tijde van Rutte 1 ook gedaan dan had net die stem  de doorslag gegeven voor de verloskunde om als pilote project voor ons ziekenhuis behouden te blijven. Ook de landelijke SP heeft zich enorm ingezet voor behoud van ‘de Sionsberg’, maar die doen niet mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Dongeradeel dus die laten we er verder buiten.

Nu terug naar het gemeentelijk niveau. Het CDA heeft in de beginperiode van ‘Red de Sionsberg’ alle eer naar zich toe willen trekken van de strijd. Gelukkig hebben de andere partijen in de raad van Dongeradeel het CDA terug gevloten en werd het een raadsbrede inzet met als woordvoerder namens de raad het CDA als grootse partij van die raad. Wel heeft de PvdA nog een poosje geschermd met de naam Loek Winter als reddende Engel van ‘de Sionsberg’. Helaas voor de PvdA kregen ze geen gehoor bij de personen die er echt over gingen. Dus dit publiciteitstrekkertje van de PvdA ging uit als een nachtkaars.

Als er in mijn ogen een partij is die eventueel in aanmerking zou komen om met de eer te strijken wat betreft de acties rondom ‘de Sionsberg’ dan is dat ABD. Zij hebben zich met verreweg de meeste mensen uit die partij actief ingezet voor behoud van het ziekenhuis ‘de Sionsberg’. Zonder hier zelf politiek gewin uit te willen halen. Daarom heb ik als initiatiefnemer en voorzitter van de actiegroep, mij  aangemeld bij  ABD. Een partij die voor het belang van Dongeradeel gaat zonder daar zelf beter van te worden.

Natuurlijk is er maar 1 partij die alle eer moet krijgen voor de strijd voor behoud van de Sionsberg en dat is de bevolking van deze regio. Zonder hun actieve inzet was het nooit gelukt om de Sionsberg te behouden voor de regio.

Taeke Visser

Moddergat

Initiatiefnemer Actiegroep Red de Sionsberg

Links