Zaterdag 12 mei heeft de nieuwe fusie partij Gemeentebelangen Noardeast-Fryslân zich officieel gepresenteerd in de gemeente Kollum 15 mei 2018

Zaterdag 12 mei heeft de nieuwe fusie partij Gemeentebelangen Noardeast-Fryslân zich officieel gepresenteerd in de gemeente Kollum. De partij is ontstaan door een fusie van Algemeen Belang Dongeradeel en Gemeentebelangen Ferwerderadeel. In fusiepartnergemeente Kollumerland c.a. is geen lokale partij, reden voor Gemeentebelangen om zich daar voor het eerst te presenteren.

 

Staande op het museale skûtsje ‘De Noarderling’ voerden we het mooie Kollum binnen en meerden af aan het eilandje achter ‘Meckamastate’. Burgemeester B. Bilker van Kollumerland c.a. stond ons daar in vol ornaat op te wachten en was verheugd ons daar te ontvangen. Hij gaf in zijn inleiding tevens de hoogtepunten van zijn gemeente mee alsook een aantal die extra aandacht behoeven. Verder riep hij op de mooie pareltjes in zijn gemeente te koesteren. Vervolgens tekende de burgemeester nog het nieuwe logo van de nieuwe partij.

Na een aantal interviews werd er nog even koffie gedronken in ‘De Colle’ en daarna bracht de delegatie nog een bezoek aan de Voorstraat in Kollum. Daar werden nog een flink aantal flyers en pennen uitgedeeld en met een aantal burgers een gesprek gevoerd.